Clickmed
programare rapida la medic

Fritatta (omleta) cu spanac

Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014
Fritatta (omleta) cu spanac

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Informatii nutritionale/portie:
Calorii: 197 g
Colesterol: 286 mg
Proteine: 16 g
Fibre: 0 g

Ingrediente:

  • 1 lingura unt sau ulei de masline
  • 4 felii subtiri de sunca tocate marunt
  • 1/2 cana frunze de spanac
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • 1/2 cana cu branza rasa (sau cascaval)


Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul la 400 grade. Intr-o cratita de teflon, la foc moderat, se caleste sunca, intr-o lingura de unt sau ulei de masline, timp de 1-2 minute.
  2. Se adauga spanacul si se lasa cam 4 minute, pana se inmoaie. Intre timp, intr-un bol, se bat bine ouale, cu sare si piper. Apoi se toarna peste sunca si spanac, in tigaie. Se lasa 2 minute la foc moderat.
  3. Se presara branza sau cascavalul deasupra si se mai lasa inca 12-15 minute pe gratarul din mijloc al cuptorului, pana se coc bine ouale (cand sunt gata, ouale vor fi pufoase).

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate