Coronavirus Update

Sos de spanac cu iaurt si usturoi

Publicat la data de: 23 Ianuarie 2015
Sos de spanac cu iaurt si usturoi

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Sosul de spanac cu usturoi este sarac in carbohidrati (fiind sigur pentru consum in diabetul zaharat de tip II), insa furnizeaza o cantitate importanta de proteine si antioxidanti din una dintre cele mai sanatoase legume cu frunze verzi - spanacul.

Un alt avantaj al acestei retete este timpul redus de preparare. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 18 portii.

Ingrediente:

  • 300 grame spanac congelat
  • 230 grame castane conservate, taiate bucati mici
  • 60 grame branza parmezan, rasa
  • 160 mililitri iaurt grecesc degresat
  • 1 jumatate de lingurita praf de usturoi
  • 1 jumatate de lingurita sare
  • 1 jumatate de lingurita piper

Mod de preparare:

Introduceti spanacul la cuptorul cu microunde timp de 10 minute, pana cand se incalzeste foarte bine. Aruncati zeama scursa si amestecati spanacul cu castanele, branza parmezan, iaurtul, pudra de usturoi, sarea si piperul. Procesati aceste ingrediente in blender, pana obtineti un sos cremos, cu textura groasa. Tineti sosul la frigider, pana in momentul servirii.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • 10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet 10 mituri despre dieta bolnavilor de...

    Generalitati Este foarte posibil sa fi auzit ca bolnavii de diabet trebuie sa tina o dieta alimentara stricta si extrem de complicata care necesita o atentie deosebita, ca diabeticii nu au voie sa manance dulciuri sau daca mancati foarte multe dulciuri puteti face...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate