Sos de spanac cu iaurt si usturoi

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Sosul de spanac cu usturoi este sarac in carbohidrati (fiind sigur pentru consum in diabetul zaharat de tip II), insa furnizeaza o cantitate importanta de proteine si antioxidanti din una dintre cele mai sanatoase legume cu frunze verzi - spanacul.
Un alt avantaj al acestei retete este timpul redus de preparare. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 18 portii.
Ingrediente:
- 300 grame spanac congelat
- 230 grame castane conservate, taiate bucati mici
- 60 grame branza parmezan, rasa
- 160 mililitri iaurt grecesc degresat
- 1 jumatate de lingurita praf de usturoi
- 1 jumatate de lingurita sare
- 1 jumatate de lingurita piper
Mod de preparare:
Introduceti spanacul la cuptorul cu microunde timp de 10 minute, pana cand se incalzeste foarte bine. Aruncati zeama scursa si amestecati spanacul cu castanele, branza parmezan, iaurtul, pudra de usturoi, sarea si piperul. Procesati aceste ingrediente in blender, pana obtineti un sos cremos, cu textura groasa. Tineti sosul la frigider, pana in momentul servirii.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare