Supa crema de spanac cu smantana

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Supa crema de spanac este unul dintre preparatele nelipsite din dietele pentru gastrita.
Supa crema de spanac are un efect calmant asupra simptomelor suparatoare de arsuri si dureri resimtite la nivelul abdomenului superior.
Ingrediente
- 1 kg spanac proaspat
- 1 ceapa
- 300 g sos alb (beschamel)
- 100 g smantana
- sare
- piper
- crutoane
- 1 legatura de patrunjel proaspat
Mod de preparare
Curata si spala spanacul si ceapa, apoi toaca-le marunt si pune-le la fiert, impreuna cu 5 cesti de apa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, stinge focul si adauga legumele in blender. Toarna si sosul alb, asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust, si mixeaza-le bine, pana cand formezi o pasta. Toarna compozitia inapoi in oala si mai pune-o la fiert 2-3 minute. Serveste-o cu smantana proaspata, crutoane si patrunjel verde maruntit pe deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare