Supa minestrone

Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Regimul alimentar pentru bolnavii de pancreatita este unul dietetic, sarac in alimente cu grasimi animale si produse intens procesate industrial. Supa minestrone contine, de obicei, si bacon, insa noi iti prezentam o varianta adaptata unui regim pancreatic:
Ingrediente:
- 100 g paste
- 1 lingurita usturoi zdrobit
- 2 cepe mici, tocate marunt
- 2 felii de sunca de curcan (bio)
- 220 g fasole boabe la conserva
- 1/2 varza mica
- 100 g spanac, tocat marunt
- 3 cartofi mici, tocati cubulete
- 2 morcovi, tocati marunt
- 50 g mazare proaspata sau congelata
- 1 tija de telina, tocata
- 2 l de supa de pui
- 2 linguri parmezan ras
- 1 felie de branza cu continut scazut de grasimi
Mod de preparare:
Soteaza ceapa, usturoiul si sunca intr-o oala cu putina apa pe fund (nu poti folosi grasimi la sotat). Adauga, pe rand, toate ingredientele, cu exceptia branzeturilor si a pastelor. Lasa legumele sa fiarba 30-40 de minute, apoi adauga si pastele si mai lasa supa sa fiarba pana acestea devin al dente. Pune branza pe fundul unui bol si adauga toarna supa, apoi presara parmezan ras pe deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programeaza-te rapid la Supe
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare