Coronavirus Update

Supa minestrone

Publicat la data de: 08 Octombrie 2014
  Supa minestrone

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

Regimul alimentar pentru bolnavii de pancreatita este unul dietetic, sarac in alimente cu grasimi animale si produse intens procesate industrial. Supa minestrone contine, de obicei, si bacon, insa noi iti prezentam o varianta adaptata unui regim pancreatic:

Ingrediente:

  • 100 g paste
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • 2 cepe mici, tocate marunt
  • 2 felii de sunca de curcan (bio)
  • 220 g fasole boabe la conserva
  • 1/2 varza mica
  • 100 g spanac, tocat marunt
  • 3 cartofi mici, tocati cubulete
  • 2 morcovi, tocati marunt
  • 50 g mazare proaspata sau congelata
  • 1 tija de telina, tocata
  • 2 l de supa de pui
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 felie de branza cu continut scazut de grasimi

Mod de preparare:

Soteaza ceapa, usturoiul si sunca intr-o oala cu putina apa pe fund (nu poti folosi grasimi la sotat). Adauga, pe rand, toate ingredientele, cu exceptia branzeturilor si a pastelor. Lasa legumele sa fiarba 30-40 de minute, apoi adauga si pastele si mai lasa supa sa fiarba pana acestea devin al dente. Pune branza pe fundul unui bol si adauga toarna supa, apoi presara parmezan ras pe deasupra.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate