Coronavirus Update

Supa de legume

Publicat la data de: 03 Octombrie 2014
  Supa de legume

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Supa de legume este un preparat recomandat pacientilor care sufera de tulburari ale colecistului (fierii), insa trebuie sa respecte cateva reguli de preparare, pentru a nu dauna starii de sanatate. Iata o reteta adaptata pentru aceste tulburari:

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 tulpina (fir verde) de telina
  • 1 bucata mica radacina telina
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 dovlecei
  • 150 g fasole verde
  • 1 ardei gras

Mod de preparare:

Spala bine legumele si toaca-le. Pune o oala cu apa pe foc, si, cand da in clocot, adauga telina si morocovul, intrucat radacinoasele fierb mai greu. Lasa-le sa fiarba cam 10 minute, dupa care adauga fasolea verde, ardeiul si dovleceii. Lasa totul sa fiarba pana cand legumele se inmoaie. La sfarsit, adauga patrunjel tocat marunt.

Daca supa nu iti place "limpede" (alba), poti adauga si cateva rosii la fiert. Nu o asezona cu sare, condimente sau ulei, intrucat sunt contraindicate in tulburarile de colecist. Poti consuma supa cu paine prajita.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate