Coronavirus Update

Supa de linte si morcovi

Publicat la data de: 26 Noiembrie 2014
Supa de linte si morcovi

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Supa crema de linte si morcovi este un preparat recomandat in dietele pacientilor care sufera de tulburari de deglutitie. Este hranitoare, iar textura cremoasa o face usor de consumat atunci cand exista probleme de glutitie.

Ingrediente:

  • 450 g morcovi feliati
  • 100 g linte
  • 1 ceapa feliata
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita coriandru
  • 1.5 l supa de legume
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Toarna uleiul intr-o oala si pune ceapa. Las-o sa se caleasca pana cand se inmoaie. Adauga apoi morcovii si lasa-i sa se caleasca timp de 5 minute. Toarna supa si lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute, pana cand morcovii si lintea se inmoaie. Adauga patrunjelul, coriandrul, sarea si piperul si mai lasa supa pe foc inca 5 minute.

Adauga legumele in blender si mixeaza-le pana obtii un piure. Subtiaza crema cu zeama in care au fiert legumele. Supa crema se serveste cu patrunjel proaspat pe deasupra.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate