Supa crema de dovleac

Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Supa crema de dovleac este una dintre cele mai recomandate preparate pentru persoanele diagnosticate cu gastrita sau alte afectiuni gastrice:
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- 1 tija de telina, tocata marunt
- 1 morcov mediu, taiat cubulete
- 2 cartofi medii, taiati cubulete
- 1 dovleac mediu, curatat si taiat cubulete
- 1 l supa concentrata de pui
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie si caleste in el telina, morcovul, cartofii si dovleacul, timp de 5 minute, sau pana cand se rumenesc usor. Adauga apoi 3/4 din cantitatea de supa si lasa totul sa fiarba, la foc mic, cu capac, aproximativ 40 de minute sau pana cand toate legumele se inmoaie.
Transfera toata supa intr-un blender si mixeaza ingredientele pana obtii o crema. Pune crema pe foc, adauga restul de supa si mai las-o sa fiarba 1-2 minute, apoi asezoneaz-o dupa gust.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Supa crema de spanac cu smantana
-
Supa crema de rosii
-
Supa crema de rosii si anghinare
-
Cum iti ingrijesti corect picioarele ca sa previi ciuperca unghiei
-
Ce se intampla daca ignori micoza unghiei? Riscuri ascunse pentru sanatate
-
Supa crema de legume verzi
-
Supa de dovleac cu lapte
-
Supa crema de conopida