Coronavirus Update

Supa crema de morcovi si curry

Publicat la data de: 17 Octombrie 2014
Supa crema de morcovi si curry

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Morcovii fac parte din legumele recomandate in controlul afectiunilor colecistului, fiind usor de digerat.

Supele sunt si ele pe lista preparatelor binevenite in meniul pacientilor cu aceasta problema medicala.

Farmecul retetei il dau condimentele care confera supei o savoare deosebita.

Ingrediente

  • 1 litru supa limpede de legume
  • 2 lingurite pudra de curry
  • 1 lingurita de chimen uscat
  • 1 jumatate de lingurita scortisoara
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 kilogram de morcovi, curatati si taiati cubulete
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita coriandru proaspat, tocat marunt (optional)

Mod de preparare

  1. Puneti supa de legume la fiert intr-o oala.
  2. Cand da in clocot, adaugati pudra de curry, chimenul, scortisoara si ghimbirul, apoi morcovul.
  3. Reduceti focul si lasati totul la fiert timp de 20 de minute, pana cand morcovii se inmoaie bine.
  4. Amestecati din cand in cand.
  5. Scoateti morcovii din supa, introduceti-i in blender si turnati deasupra putina zeama din oala.
  6. Procesati legumele pana devin ca un piure fin, apoi transferati-le in oala.
  7. Adaugati laptele de cocos si apa, amestecati bine si asezonati supa cu coriandrul proaspat.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate