Coronavirus Update

Supa de legume toscana

Publicat la data de: 02 Octombrie 2014
Supa de legume toscana

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

In dislipidemie, este important sa reduceti pe cat posibil aportul de grasimi saturate, grasimi trans si colesterol.

Alimentele problematice in aceasta afectiune sunt carnea grasa, galbenusul de ou, lactatele integrale, ficatul de vita sau pui, crevetii si alte fructe de mare.

Evitati pe cat posibil prajelile, margarina, prajiturile cu crema din comert si uleiurile hidrogenate.

Grasimile sanatoase, din pestele gras, nucile, semintele, fructele de avocado sau uleiul de masline sunt recomandate.

Ingrediente

  • 1 cutie fasole la conserva fara sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 2 tulpini de telina, taiate marunt
  • 1 dovlecel mic feliat
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • 1 cutie rosii la conserva
  • 1 litru supa de legume nesarata

Mod de preparare

  1. Intr-un bol mediu, zdrobiti fasolea la conserva cu lingura sau un instrument special si puneti-o deoparte.
  2. Incalziti uleiul intr-o oala mare si adaugati, pe rand, ceapa, morcovii, telina, dovlecelul, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul.
  3. Amestecati-le bine, pana cand legumele devin fragede, aproximativ 5 minute.
  4. Adaugati supa de legume si rosiile la conserva si asteptati sa dea in clocot.
  5. Turnati peste fasolea pisata si fierbeti supa inca 5-10 minute.
  6. Serviti preparatul cald, cu patrunjel proaspat presarat deasupra, optional.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate