Penne cu spanac

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Spanacul este o sursa bogata de fier, de aceea este important sa fie introdus in dieta persoanelor care sufera de anemie.
In combinatie cu delicioasele penne, constituie un pranz satios sau o cina usor de digerat.
Ingrediente:
- 500 grame paste penne integrale
- 3 catei de usturoi
- 30 grame branza de capra
- 30 grame crema de branza degresata
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper
- 1 mana de baby spanac
- 2 linguri de parmezan proaspat ras
Mod de preparare:
Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, timp de aproximativ 12 minute. Amestecati usturoiul pisat cu branza de capra, crema de branza, sarea, piperul si jumatate din frunzele de baby spanac. Introduceti amestecul in recipientul blenderului si procesati, pana obtineti un sos cremos.
Scurgeti pastele si opariti restul frunzelor de spanac in apa in care au fiert pennele. Amestecati pastele cu spanacul fiert si sosul de branza. Presarati deasupra parmezanul ras inainte de servire.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Paste cu jambon si spanac
-
Sos de spanac cu iaurt si usturoi
-
Chiftele de spanac
-
Ce este RMN-ul si cand ai nevoie sa faci o investigatie?
-
Frumusetea pielii incepe cu tine: Reactiveaza genele tinere si schimba-ti st ...
-
Supa de mazare si spanac
-
Supa crema de spanac cu smantana
-
Frittata cu feta si spanac