Clatite de cartofi cu parmezan
Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: medie
Cu numai 4 miligrame de colesterol, acest preparat este recomandat in dieta persoanelor care sufera de dislipidemie.
Uleiul de masline, in cantitati mici, poate fi consumat in aceasta afectiune, intrucat este bogat in grasimi mononesaturate.
Ingrediente
- 200 grame piure de cartofi dietetic
- 2 linguri de ceapa verde taiata marunt
- albusul de la un ou mare
- 20 grame pesmet
- 2 linguri parmezan ras
- 2 lingurite de ulei de masline
Mod de preparare
- Amestecati intr-un bol piureul de cartofi (preparat cu putina sare si maximum o lingura de lapte degresat), albusul de ou si doua linguri de pesmet.
- Separat, amestecati restul pesmetului cu branza parmezan pe o farfurie intinsa.
- Impartiti aluatul din cartofi in 8 parti egale, apoi modelati in palme clatitele rotunde si treceti-le prin amestecul de pesmet cu parmezan.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si prajiti clatitele pe fiecare parte, pana devin aurii sau maronii (dupa preferinte).
- Consumati-le alaturi de smantana degresata sau iaurt cu continut redus de grasime.
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Cat de periculosi sunt cartofii prajiti?
- Sindromul de Intestin iritabil
- Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima
- Rosiile: un aliat important in dietele de slabit si mentinerea sanatatii
- Caria dentara: mit si adevar
- Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism
- Ce inseamna sa mananci sanatos?
- Cromul
- Despre vara si prea multe calorii
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare