Coronavirus Update

Vinete coapte cu parmezan

Publicat la data de: 07 Noiembrie 2014
Vinete coapte cu parmezan

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: medie

Aceasta reteta excelenta de vinete coapte cu parmezan contine doar 50 kcal intr-o portie si se poate in consuma in siguranta de persoanele care sufera de afectiuni osoase, cardiace, intoleranta la gluten (boala celiaca) sau insomnie.

Ingrediente

  • 1 vanata intreaga, taiata la capete
  • 1 linguri ulei de masline
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust
  • 120 ml sos de rosii
  • 150 grame mozzarella degresata
  • 2 linguri branza parmezan rasa
  • oregano uscat, dupa gust
  • fulgi de ardei iute, dupa gust

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
  2. Taiati vanata in 10 rondele potrivite si asezati-le intr-un singur strat pe fundul tavii, nu inainte de a le unge individual cu ulei se masline.
  3. Presarati deasupra sarea si piperul si coaceti-le timp de 20 de minute, pana cand devin moi si maron-aurii.
  4. Scoateti tava de la cuptor si acoperiti fiecare felie de vanata coapta cu sos de rosii, mozzarella, parmezan, oregano si fulgi de ardei iute.
  5. Mai coaceti preparatul 5-10 minute, pana cand branza se topeste vizibil.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate