Aceasta reteta excelenta de vinete coapte cu parmezan contine doar 50 kcal intr-o portie si se poate in consuma in siguranta de persoanele care sufera de afectiuni osoase, cardiace, intoleranta la gluten (boala celiaca) sau insomnie.
Ingrediente
1 vanata intreaga, taiata la capete
1 linguri ulei de masline
sare, dupa gust
piper, dupa gust
120 ml sos de rosii
150 grame mozzarella degresata
2 linguri branza parmezan rasa
oregano uscat, dupa gust
fulgi de ardei iute, dupa gust
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
Taiati vanata in 10 rondele potrivite si asezati-le intr-un singur strat pe fundul tavii, nu inainte de a le unge individual cu ulei se masline.
Presarati deasupra sarea si piperul si coaceti-le timp de 20 de minute, pana cand devin moi si maron-aurii.
Scoateti tava de la cuptor si acoperiti fiecare felie de vanata coapta cu sos de rosii, mozzarella, parmezan, oregano si fulgi de ardei iute.
Mai coaceti preparatul 5-10 minute, pana cand branza se topeste vizibil.