Clickmed
programare rapida la medic

Friptura de vita cu vinete

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Friptura de vita cu vinete

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • 1/3 ulei de gatit
  • 450 g de carne de vita tocata
  • 2 cescute de ceapa tocata
  • 450 g rosii taiate cuburi
  • 1/3 cesti orez nefiert
  • 1 1/2 linguri de usturoi cu sare
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper

Mod de preparare:

  1. Vinetele in coaja se taie in felii de 2 cm. Se calesc usor in ulei fierbinte,intr-o tigaie mare. Scoteti-le din tigaie.
  2. Se adauga in tigaie carnea de vita si ceapa, se amesteca frecvent pana cand carnea de vita se rumeneste.
  3. Se adauga rosiile, orezul, usturoiul cu sare, piper si se lasa la fiert.
  4. Puneti bucatile de vinete intr-un vas termorezistent. Se umple vasul pe jumatate cu carne din compozitia cu carne de vita. Repetati in straturi.
  5. Se acopera vasul si se coace in cuptor la 250 grade C timp de o ora.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate