Orez brun cu carne de curcan

Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: redusa
Orezul brun cu carne de curcan poate fi consumat in zilele imediat urmatoare episoadelor de varsaturi, fiind usor de tolerat de stomacul sensibilizat. Cu doar 450 kcal pentru o portie, este un pranz satios si hranitor, excelent pentru intreaga familie.
Ingrediente:
- 250 grame orez brun
- 1 praf de sare mare
- 700 ml supa de legume limpede, fara sare
- 900 grame piept de curcan
- 1 lingura ulei de masline
- 1 praf de piper negru
- 1 lingura sos de soia
- 600 g baby spanac
- 1 ceapa verde, taiata marunt
- 1 lingura ulei de susan
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius. Intr-o oala medie, la foc potrivit, amestecati orezul, sarea mare, trei sferturi din cantitatea de supa si un pahar de apa. Acoperiti cu un capac si lasati totul la fiert 45 de minute.
Intre timp, tapetati o tava cu hartie de pergament, ungeti bucatile de curcan cu ulei, asezonati carnea cu sare, piper si sos de soia, apoi coaceti carnea 50 de minute. Transferati friptura pe un blat, invelita in folie.
Introduceti spanacul, restul supei de legume si ceapa verde in oala cu orezul. Feliati friptura de curcan si serviti-o alaturi de pilaf, dupa ce se raceste bine.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Somon pe gratar cu garnitura de orez brun
-
Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari
-
Supa de legume cu orez brun
-
Ingrijirea parului dupa tratamentul PRP - ce sa faci si ce sa eviti
-
Ce spun studiile despre periajul electric vs cel manual
-
Salata de orez brun cu pui
-
Budinca de orez cu pere si scortisoara
-
Orez brun cu oua si mazare