Coronavirus Update

Somon pe gratar cu garnitura de orez brun

Publicat la data de: 24 Septembrie 2014
Somon pe gratar cu garnitura de orez brun

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Somonul pe gratar cu orez brun este o reteta perfecta pentru dieta bolnavilor de anemie, intrucat este preparata din ingrediente bogate in fier, mineralul cu rol esential in combaterea acestei afectiuni:

Ingrediente:

  • 200 g orez brun
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 bucati de somon (file)
  • 100 g mazare
  • 750 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia

Mod de preparare:

Inmoaie orezul in apa rece, timp de o ora. Intre timp, caleste ceapa tocata marunt si morcovul feliat intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa cateva minute, adauga orezul brun si mazarea. Amesteca bine, apoi toarna apa si lasa totul sa fiarba cam 5-7 minute. Adauga si sosul de soia deasupra, fara a amesteca, si acopera tigaia cu un capac. Lasa orezul sa fiarba pana absoarbe toata apa.

Asezoneaza somonul cu sare si ulei de masline si pune-l pe gratarul sau grillul incins, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Somonul se serveste cu felii de lamaie pe deasupra si garnitura de orez cu mazare.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate