Somon pe gratar cu garnitura de orez brun

Somonul pe gratar cu orez brun este o reteta perfecta pentru dieta bolnavilor de anemie, intrucat este preparata din ingrediente bogate in fier, mineralul cu rol esential in combaterea acestei afectiuni:

Ingrediente:

Mod de preparare:

Inmoaie orezul in apa rece, timp de o ora. Intre timp, caleste ceapa tocata marunt si morcovul feliat intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa cateva minute, adauga orezul brun si mazarea. Amesteca bine, apoi toarna apa si lasa totul sa fiarba cam 5-7 minute. Adauga si sosul de soia deasupra, fara a amesteca, si acopera tigaia cu un capac. Lasa orezul sa fiarba pana absoarbe toata apa.

Asezoneaza somonul cu sare si ulei de masline si pune-l pe gratarul sau grillul incins, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Somonul se serveste cu felii de lamaie pe deasupra si garnitura de orez cu mazare.