Clickmed
programare rapida la medic

Salata de orez brun cu pui

Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2014
Salata de orez brun cu pui

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Aceasta reteta saraca in grasimi si permisa persoanelor care sufera de boli de fiere este si o sursa excelenta de fier, fiind inspirata din bucataria japoneza.

Ingrediente

  • 120 grame orez brun
  • 2 bucati de piept de pui fara piele
  • 140 grame broccoli
  • 2 cepe verzi, taiate marunt
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita de ghimbir ras

Mod de preparare

  1. Fierbeti orezul conform indicatiilor de pachet, scurgeti-l de apa si lasati-l intr-o oala acoperita.
  2. Introduceti pieptul de pui intr-o oala cu apa si puneti totul la fiert timp de 15 minute.
  3. Cand carnea este bine fiarta, taiati-o in felii potrivite.
  4. Separat, fierbeti broccoli-ul pana devine fraged (preferabil la aburi), apoi clatiti-l in apa rece si lasati-l la scurs intr-o sita.
  5. Impartiti orezul in doua farfurii separate si presarati deasupra ceapa verde tocata marunt si semintele de susan.
  6. Asezati peste carnea fiarta de pui si broccoli-ul.
  7. Asezonati cu otet si ghimbir ras.
  8. Serviti imediat.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate