Salata de orez brun cu pui
Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Aceasta reteta saraca in grasimi si permisa persoanelor care sufera de boli de fiere este si o sursa excelenta de fier, fiind inspirata din bucataria japoneza.
Ingrediente
- 120 grame orez brun
- 2 bucati de piept de pui fara piele
- 140 grame broccoli
- 2 cepe verzi, taiate marunt
- 1 lingura seminte de susan
- 1 lingura otet
- 1 lingurita de ghimbir ras
Mod de preparare
- Fierbeti orezul conform indicatiilor de pachet, scurgeti-l de apa si lasati-l intr-o oala acoperita.
- Introduceti pieptul de pui intr-o oala cu apa si puneti totul la fiert timp de 15 minute.
- Cand carnea este bine fiarta, taiati-o in felii potrivite.
- Separat, fierbeti broccoli-ul pana devine fraged (preferabil la aburi), apoi clatiti-l in apa rece si lasati-l la scurs intr-o sita.
- Impartiti orezul in doua farfurii separate si presarati deasupra ceapa verde tocata marunt si semintele de susan.
- Asezati peste carnea fiarta de pui si broccoli-ul.
- Asezonati cu otet si ghimbir ras.
- Serviti imediat.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Detoxifiere naturala de primavara
- Totul despre Endoscopia Digestiva Superioara
- Dieta pentru ridicarea nivelului de energie si imbunatatirii starii de spirit
- Cum isi pot pregati barbatii corpul pentru plaja
- Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara
- Alimentatia corecta pe timp de iarna
- Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima
- 28 de alimente supernutritive
- Importanta fierului in dieta
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare