Salata de orez brun cu pui
Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2014

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Aceasta reteta saraca in grasimi si permisa persoanelor care sufera de boli de fiere este si o sursa excelenta de fier, fiind inspirata din bucataria japoneza.
Ingrediente
- 120 grame orez brun
- 2 bucati de piept de pui fara piele
- 140 grame broccoli
- 2 cepe verzi, taiate marunt
- 1 lingura seminte de susan
- 1 lingura otet
- 1 lingurita de ghimbir ras
Mod de preparare
- Fierbeti orezul conform indicatiilor de pachet, scurgeti-l de apa si lasati-l intr-o oala acoperita.
- Introduceti pieptul de pui intr-o oala cu apa si puneti totul la fiert timp de 15 minute.
- Cand carnea este bine fiarta, taiati-o in felii potrivite.
- Separat, fierbeti broccoli-ul pana devine fraged (preferabil la aburi), apoi clatiti-l in apa rece si lasati-l la scurs intr-o sita.
- Impartiti orezul in doua farfurii separate si presarati deasupra ceapa verde tocata marunt si semintele de susan.
- Asezati peste carnea fiarta de pui si broccoli-ul.
- Asezonati cu otet si ghimbir ras.
- Serviti imediat.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programeaza-te rapid la Salate
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Orez brun cu carne de curcan
-
Somon pe gratar cu garnitura de orez brun
-
Orez fiert cu broccoli si pui
-
Pantofii tai pot favoriza ciuperca unghiei? Sfaturi esentiale pentru alegere ...
-
Ingrijirea unghiilor dupa tratamentul antifungic: Pasii esentiali pentru o r ...
-
Salata de pui cu paste
-
Salata de pui cu creveti
-
Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari