Clickmed
programare rapida la medic

Salata de pui cu grepfrut

Actualizat la data de: 08 Octombrie 2014
Salata de pui cu grepfrut

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Alimentatia recomandata pentru afectiunile colecistului presupune un consum sporit de alimente bogate in fibre (paine integrala, orez brun etc.), carne slaba de pui sau peste, fructe si legume proaspete, precum si lactate degresate.

Grepfruitul, in special, este recomandat in controlul afectiunilor biliare.

Ingrediente

  • 500 grame piept de pui fara piele, fiert
  • 2 grepfruturi roz sau rosii
  • 1 salata verde
  • 3 morcovi medii fierti
  • 1 mar mare
  • patrunjel proaspat, tocat marunt (dupa gust)
  • 200 ml iaurt degresat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Introduceti intr-un bol mare iaurtul, zeama de lamaie, cimbrul, sarea si piperul.
  2. Amestecati bine ingredientele si puneti sosul deoparte.
  3. Separat, taiati pieptul de pui in bucati mici si curatati grepfrutul de coaja, astfel incat sa alegeti doar pulpa.
  4. Feliati morcovul cat mai fin sau taiati-l cubulete.
  5. Spalati marul, decojiti-l, indepartati cotorul si taiati-i pulpa in bucati potrivite.
  6. Amestecati puiul, grepfrutul si marul cu sosul preparat initial si puneti totul la frigider.
  7. Spalati salata verde, indepartati apa in exces cu un servetel si asezati frunzele pe suprafata unui bol mare.
  8. Turnati peste compozitia cu pui si fructe, apoi presarati deasupra patrunjelul verde.
  9. Serviti imediat.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate