Salata de orez brun cu pui

Aceasta reteta saraca in grasimi si permisa persoanelor care sufera de boli de fiere este si o sursa excelenta de fier, fiind inspirata din bucataria japoneza.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fierbeti orezul conform indicatiilor de pachet, scurgeti-l de apa si lasati-l intr-o oala acoperita.
  2. Introduceti pieptul de pui intr-o oala cu apa si puneti totul la fiert timp de 15 minute.
  3. Cand carnea este bine fiarta, taiati-o in felii potrivite.
  4. Separat, fierbeti broccoli-ul pana devine fraged (preferabil la aburi), apoi clatiti-l in apa rece si lasati-l la scurs intr-o sita.
  5. Impartiti orezul in doua farfurii separate si presarati deasupra ceapa verde tocata marunt si semintele de susan.
  6. Asezati peste carnea fiarta de pui si broccoli-ul.
  7. Asezonati cu otet si ghimbir ras.
  8. Serviti imediat.