Aceasta reteta saraca in grasimi si permisa persoanelor care sufera de boli de fiere este si o sursa excelenta de fier, fiind inspirata din bucataria japoneza.
Ingrediente
120 grame orez brun
2 bucati de piept de pui fara piele
140 grame broccoli
2 cepe verzi, taiate marunt
1 lingura seminte de susan
1 lingura otet
1 lingurita de ghimbir ras
Mod de preparare
Fierbeti orezul conform indicatiilor de pachet, scurgeti-l de apa si lasati-l intr-o oala acoperita.
Introduceti pieptul de pui intr-o oala cu apa si puneti totul la fiert timp de 15 minute.
Cand carnea este bine fiarta, taiati-o in felii potrivite.
Separat, fierbeti broccoli-ul pana devine fraged (preferabil la aburi), apoi clatiti-l in apa rece si lasati-l la scurs intr-o sita.
Impartiti orezul in doua farfurii separate si presarati deasupra ceapa verde tocata marunt si semintele de susan.
Asezati peste carnea fiarta de pui si broccoli-ul.