Budinca de orez cu pere si scortisoara
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Budinca de orez cu pere si scortisoara este un desert perfect pentru persoanele care sufera de urticarie. Atat perele, cat si orezul sunt considerate alimente hipoalergenice, iar combinatia de ingrediente din reteta ajuta la reducerea sensibilitatii la diversi factori alergeni!
Ingrediente:
- 200 g orez basmati brun
- 400 ml apa
- 1/2 lingurita sare
- 600 ml lapte de orez
- 70 g zahar brun
- 1 lingura pudra de scortisoara
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingurita extract de vanilie
- 4 pere organice (bio), spalate, curatate si feliate
Mod de preparare:
Pune orezul cu apa si sarea la fiert, intr-o oala cu capac, timp de 45 de minute sau pana cand orezul absoarbe tot lichidul. Adauga apoi laptele de orez, zaharul si scortisoara si amesteca totul, lasand orezul sa fiarba in continuare, inca zece minute.
Separat, dilueaza amidonul de porumb in putina apa si adauga-l apoi peste orez. Amesteca bine orezul, pe foc, pana cand se ingroasa. Opreste focul, adauga vanilia si lasa preparatul sa se raceasca. Baga budinca la frigider, timp de 2 ore. Serveste desertul rece, cu felii de pere deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari
- Sindromul de Intestin iritabil
- Cum trebuie sa prepari orezul pentru a nu te intoxica cu arsenic?
- Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima
- Excesul de fructe si cresterea in greutate
- Fructele - surse excelente de antioxidanti
- Ameliorarea intolerantei la gluten
- Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli
- Ciresele beneficii si retete delicioase
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare