Placinta de orez cu ton
Actualizat la data de: 23 Septembrie 2014

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Informatii nutritionale:
Calorii: 305
Grasimi totale: 13.6g
Colesterol: 117 mg
Ingrediente:
- 1 ceasca de orez alb, nefiert
- 1 1/3 cani de apa
- 2 albusuri de ou
- 1/3 ceasca de unt
- 1/4 ceasca cu faina
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru
- 1 1/2 cani de lapte
- 2 galbenusuri de ou
- 450 g ton la conserva (inclusiv sosul din cutie)
- 2 linguri de ceapa rasa
- 1 lingura de suc de lamaie
Mod de preparare:
- Puneti orezul la fiert in apa intr-o cratita, la foc iute. Cand incepe sa fiarba, acoperiti cratita cu un capac si lasati focul mai mic, timp de 20-25 minute pana cand orezul este fiert si lichidul absorbit.
- Se incalzeste cuptorul la 175 C.
- Se bat spuma albusurile de ou, cateva minute, intr-un castron si se lasa deoparte.
- Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu-scazut. Se adauga in ploaie faina, sarea si piperul si se amesteca pana cand compozitia devine o pasta maronie, aproximativ 5 minute. Se adauga treptat, amestecand incontinuu, laptele si se lasa compozitia sa fiarba la foc mediu timp de 5 minute.
- Se bat galbenusurile intr-un bol separat, apoi se adauga amestecand cu un tel, treptat, cantitatea de lapte. Compozitia se prajeste intr-o tigaie, timp de 2 minute.
- Inlaturati sosul cu lapte de pe foc si amestecati-l cu orez, ton, ceapa si suc de lamaie. Amestecati cu grija pana se omogenizeaza si turnati compozitia intr-un vas de yena.
- Introduceti vasul in cuptorul preincalzit pana cand compozitia se coace in centru si capata o culoare maro-aurie, aproximativ 40 de minute.
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare