Burger cu ton

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Informati nutritionale/portie:
Calorii: 223
Proteine: 27g
Grasimi 9g
Ingrediente:
- 450 g ton, maruntit
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 3 bucati praz de la care se foloseste doar partea verde
- 2 linguri de usturoi fin tocat
- 2 linguri de ghimbir proaspat tocat subtire
- 25 g coriandru, tocat
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita sos iute
- 65 g de faina
- 1 lingura sare
- ulei pentru gatit
- 4 chifle
Mod de preparare:
- Se amesteca fin ingredientele din prima coloana cu ajutorul unui blander sau alt pasator.
- Continutul se modeleaza in forma de burgeri (4) care se aseaza pe o farfurie fara sa se atinga unul de altul si se introduce la frigider, acoperit bine cu o folie de plastic, timp de o ora.
- Se pune faina si sarea intr-o farfurie si se amesteca. Se dau burgerii de ton prin faina pe ambele parti. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, la foc mediu. Se lasa sa se prajeasca aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
- Burgerii trebuie asezati in tigaie, in asa feli incat sa nu se atinga.
- Chiflele se taie in doua felii si se pun burgerii intre ele.
Va dorim pofta buna!
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Modificari de culoare ale pielii - semnele hiperpigmentare
-
Dr. Vladislav Brasoveanu si Dr. Dragos Romanesc
-
4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat
-
5 manageri de top din Romania iesiti din tipare
-
Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?
-
Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica
-
Alimente periculoase in osteoporoza
-
Albirea parului: solutii la domiciliu
-
Plan de detoxifiere pentru 7 zile
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Citeste si
Arhiva-
10 pericole alimentare
Generalitati Dieta ideala, cea care poate pune bazele unei sanatati de invidiat, se bazeaza pe combinarea echilibrata a celor 3 principii alimentare, astfel: carbohidrati 55%, proteine 15%, lipide sub 30%. Un aport de fibre cuprins intre 20- 30 grame/zi este...citeste mai mult
-
Pestele ca aliment: beneficii si riscuri
Generalitati Specialistii considera ca pestele este o parte foarte importanta a unei diete sanatoase. Pestele si fructele de mare sunt importante pentru sanatate, intrucat contin un lant lung de grasimi omega-3 si sunt bogate in substante nutritive cum ar fi vitamina...citeste mai mult
-
Top 8 surse ascunse de sare
Generalitati Dupa diagnosticul de insuficienta cardiaca, reducerea aportului de sare din dieta este una dintre primele recomandari ale medicului. Sarea contribuie la retentia de lichide, iar valorile prea mari de sodiu pot agrava afectiunile cardiovasculare....citeste mai mult