Chiftele de varza si ton

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Varietatea de nutrienti din chiftelele de varza si ton este binevenita in alimentatia unui bolnav de ciroza hepatica. Tonul aduce numeroase beneficii ficatului, furnizand cantitati importante de proteine si acizi grasi omega-3, care diminueaza nivelul colesterolului rau si al trigliceridelor. Reteta este suficienta pentru 20 de portii.
Ingrediente:
- 180 g ton in suc propriu, scurs bine
- 1 sfert de varza alba, taiata fasii cat mai subtiri
- 1 ceapa mica, maruntita
- 40 g faina cu agent de crestere
- 2 oua, batute bine
- 60 ml lapte degresat
- 2 linguri ulei de rapita
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele intr-un bol mare, amestecati-le cu o spatula si lasati compozitia sa se odihneasca 10 minute. Incingeti o tigaie anti-aderenta la foc potrivit si adaugati uleiul de rapita. Puneti cate o lingura din compozitia cu ton in tigaie si prajiti chiftelele pe ambele parti, pana devin aurii. Daca doriti o textura mai fina, puteti procesa compozitia in blender inainte de prajire.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programeaza-te rapid la Retete cu peste
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare