Coronavirus Update

Burger cu somon

Actualizat la data de: 06 Februarie 2015
Burger cu somon

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Burgerul cu somon este o varianta mai sanatoasa a burgerului american, datorita acizilor esentiali omega-3 furnizati de pestele gras.

Acesti nutrienti importanti ajuta la tratarea cu succes a anemiei, prin efectul de intarire a imunitatii. Reteta este suficienta pentru 6 portii.

Ingrediente:

  • 200 grame pesmet
  • 500 grame carne de somon, dezosata si tocata
  • 6 chifle integrale, taiate in jumatate si prajite
  • 2 oua
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita marar uscat
  • 3 castraveti murati
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la temperatura medie si puneti o jumatate din pesmet intr-o farfurie intinsa. Intr-un bol mediu, amestecati restul ingredientelor, cu exceptia uleiului de masline, castravetilor si a chiflelor. Framantati bine compozitia si formati in palme 6 chiftele plate, de aproximativ 1 cm grosime. Treceti chiftelele prin pesmet si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, unsa cu ulei de masline. Coaceti carnea timp de 8-12 minute, intorcand chiftele pe ambele parti.

Introduceti chiftelele coapte intre chiflele prajite si asezati deasupra feliile de castraveti. Puteti completa burgerii cu felii de rosii proaspete, salata verde sau alte condimente preferate.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate