Coronavirus Update

Piure de vinete cu iaurt

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2014
Piure de vinete cu iaurt

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Este un aperitiv dietetic foarte gustos.

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 2 lamai
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 linguri iaurt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C.
  2. Se inteapa vanata cu o furculita si se coace la cuptor timp de 15 minute.
  3. Se stoarce zeama de la lamai intr-un castron mare.
  4. Se desface usturoiul si se piseaza, apoi se toaca frunzele de patrunjel. Se adauga usturoiul pisat si patrunjelul in castron.
  5. Se scoate vanata din cuptor, se pune in apa rece si se indeparteaza coaja.
  6. Se taie vanata si se adauga in castron.
  7. Se adauga iaurtul si uleiul si se amesteca bine, cu mixerul (se poate folosi si un blender).
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate