Parfait cu quinoa si iaurt

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Quinoa este un aliment cu un continut mai ridicat de proteine decat majoritatea cerealelor integrale, fiind o alegere excelenta pentru micul dejun.
Iaurtul si fructele dau un gust minunat preparatului, reteta fiind sigura pentru consum in dieta persoanelor care sufera de intoleranta la gluten, artrita sau afectiuni cardiace.
Ingrediente:
- 60 grame quinoa
- 180 ml iaurt degresat
- 1 mar mic, taiat cubulete
- 1 lingurita scortisoara praf
Mod de preparare:
Lasati quinoa la inmuiat peste noapte in apa, apoi fierbeti apa (cam 500 ml) si turnati-o peste quinoa. Dupa aproximativ 10 minute, scurgeti bine cerealele si transferati jumatate din cantitate intr-un bol. Puneti deasupra jumatate din cantatitea de iaurt si jumatate din cuburile de mere. Continuati cu inca un strat de quinoa, apoi unul de iaurt si unul de mere. Presarati deasupra scortisoara si consumati preparatul imediat, ca mic dejun sau gustare.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Quinoa cu iaurt, struguri si seminte
-
Pancakes cu quinoa si banane caramelizate
-
Parfait de vanilie cu migdale
-
Ce poti face cand lumina farurilor devine un pericol invizibil pentru ochii tai
-
Ingrijirea unghiilor dupa tratamentul antifungic: Pasii esentiali pentru o r ...
-
Quinoa, informatii utile si retete sanatoase
-
Quinoa: beneficii nutritionale
-
Parfait de banane si mango
-
Piure de vinete cu iaurt
-
Briose cu tarate si iaurt
-
Sos de spanac cu iaurt si usturoi
-
Inca un motiv pentru a consuma iaurt
-
Quinoa cu ciuperci si ceapa caramelizata
-
Inovatie epigenetica pentru piele: lansarea unui serum revolutionar in Romania
-
Macaroane arabesti cu sos de iaurt si mirodenii
-
Ardei umpluti cu quinoa si fasole neagra