Pancakes cu quinoa si banane caramelizate

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Pancakes (clatitele americane) cu quinoa si banane caramelizate reprezinta o idee grozava de desert sau mic dejun pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten:
Ingrediente:
- 110 g faina de quinoa
- 115 g amidon de porumb
- 1 1/2 lingurite praf de copt fara gluten
- 2 linguri zahar
- 2 oua
- 150 ml lapte
- 1 lingurita esenta vanilie
Pentru banane caramelizate:
- 55 g zahar brun
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 2 banane mari, feliate
Mod de preparare:
Cerne faina de quinoa, amidonul si praful de copt intr-un bol mare. Amesteca-le cu zahar si adauga ouale (pe rand), laptele si extractul de vanilie si amesteca totul pana obtii o pasta subtire. Pune o tigaie nonaderenta la incins si prajeste clatitele, pe care le adaugi cu o lingura. Ai grija sa le prajesti si pe o parte, si pe alta. Scoate-le pe un platou si acopera-le, pentru a ramane calde.
Intre timp, prepara bananele caramelizate: toarna zaharul, vanilia si apa intr-o tigaie. Amesteca totul pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga bananele si mai lasa totul pe foc inca doua minute, pana cand se transforma intr-un sos caramelizat.
Serveste clatitele cu iaurt grecesc si banane caramelizate.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare