Pilaf de mei, quinoa si linte
Actualizat la data de: 02 Octombrie 2014
Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
Indiferent de forma in care sunt consumate, cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al pacientului diagnosticat cu hepatita.
Aceste alimente asigura un aport semnificativ de fibre si minerale si mentin echilibrul tractului digestiv.
Fructele proaspete (in special citrice, fructe de padure si mere), legumele verzi (gatite la aburi), carnea de pui, curcan sau vita si pestele sunt componente de baza in dieta unui bolnav de hepatita.
Ingrediente:
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi pisat
- 2 lingurite ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite coriandru uscat
- 130 grame mei
- 60 grame linte rosie
- 60 grame quinoa
- 1 litru supa de legume
- 1 lingurita turmeric (optional)
- 100 grame ciuperci taiate marunt
Mod de preparare:
- Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare si adaugati ceapa, lasand-o pe foc pana devine transparenta.
- Introduceti apoi in oala usturoiul, ghimbirul si coriandrul, amestecati si adaugati meiul, lintea si quinoa.
- Turnati peste supa de legume si ciupercile.
- Dati focul mai mic, acoperiti oala cu capac si lasati totul la fiert inca 15-20 de minute.
- Serviti preparatul imediat.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare