Parfait de banane si mango

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Intoleranta la gluten nu este o afectiune care impiedica pacientii sa consume deserturi si sa se bucure de gustul savuros al prajiturilor. Tot ce trebuie sa faca este sa opteze pentru preparate fara ingrediente care contin gluten. Parfaitul de banane si mango este un exemplu savuros, hranitor si foarte sanatos si se prepara si foarte usor:
Ingrediente:
- 1 mango bine copt, curatat si taiat cubulete
- 1 banana mare, feliata subtire
- 2 linguri zahar brun
- 200 g branza ricotta
- 2 linguri menta proaspata tocata
Mod de preparare:
Mixeaza banana si fructul de mango in blender pana obtii un piure fin. Muta piureul intr-un bol si amesteca-l cu zaharul, branza si menta.
Pregateste trei pahare mari. Pune doua linguri de amestec de branza pe fundul fiecarui pahar, asaza felii de banana sau mango peste el. Adauga din nou din amestecul de fructe si branza, continua cu feliile de fructe si procedeaza astfel pana umpli paharul. Decoreaza fiecare pahar cu frunze de menta si baga-le la frigider timp 2 ore, inainte de a le servi.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Adevarul despre intoleranta la gluten
-
Parfait de vanilie cu migdale
-
Boala celiaca si dieta fara gluten
-
Pancakes cu quinoa si banane caramelizate
-
Consumul de gluten: benefic sau nociv
-
Piure de banane si biscuiti
-
Gluten
-
Ameliorarea intolerantei la gluten
-
Cum afli ca ai intoleranta la gluten? 10 indicii clare care arata ca suferi ...
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare