Parfait de banane si mango
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Intoleranta la gluten nu este o afectiune care impiedica pacientii sa consume deserturi si sa se bucure de gustul savuros al prajiturilor. Tot ce trebuie sa faca este sa opteze pentru preparate fara ingrediente care contin gluten. Parfaitul de banane si mango este un exemplu savuros, hranitor si foarte sanatos si se prepara si foarte usor:
Ingrediente:
- 1 mango bine copt, curatat si taiat cubulete
- 1 banana mare, feliata subtire
- 2 linguri zahar brun
- 200 g branza ricotta
- 2 linguri menta proaspata tocata
Mod de preparare:
Mixeaza banana si fructul de mango in blender pana obtii un piure fin. Muta piureul intr-un bol si amesteca-l cu zaharul, branza si menta.
Pregateste trei pahare mari. Pune doua linguri de amestec de branza pe fundul fiecarui pahar, asaza felii de banana sau mango peste el. Adauga din nou din amestecul de fructe si branza, continua cu feliile de fructe si procedeaza astfel pana umpli paharul. Decoreaza fiecare pahar cu frunze de menta si baga-le la frigider timp 2 ore, inainte de a le servi.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Deserturi dietetice .
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Retete fara gluten pentru Craciun
-
Intoleranta la gluten
-
Parfait cu quinoa si iaurt
-
Cum recunosti rapid un accident vascular cerebral. Cele trei semne care salv ...
-
Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: ...
-
Paste fara gluten cu sos de nuci
-
Dieta fara gluten
-
Parfait de vanilie cu migdale
-
Adevarul despre intoleranta la gluten
-
Pancakes cu quinoa si banane caramelizate
-
Boala celiaca si dieta fara gluten
-
Consumul de gluten: benefic sau nociv
-
Piure de banane si biscuiti
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Gluten
-
Ameliorarea intolerantei la gluten


Retete fara gluten pentru Craciun
Intoleranta la gluten
Parfait cu quinoa si iaurt
Cum recunosti rapid un accident vascular cerebral. Cele trei semne care salv ...
Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: ...
Paste fara gluten cu sos de nuci
Dieta fara gluten
Parfait de vanilie cu migdale
Adevarul despre intoleranta la gluten
Pancakes cu quinoa si banane caramelizate
Boala celiaca si dieta fara gluten
Consumul de gluten: benefic sau nociv
Piure de banane si biscuiti
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Gluten
Ameliorarea intolerantei la gluten