Paste fara gluten cu sos de nuci

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Pastele cu sos de nuci sunt o delicatesa exceptionala, care poate fi consumata fara probleme si de pacientii diagnosticati cu intoleranta la gluten. Alegerea atenta a ingredientelor este secretul in obtinerea unui preparat fara gluten:
Ingrediente:
- 400 g paste (fara gluten)
- 200 g nuci maruntite
- 2 catei de usturoi
- 50 g parmezan ras
- 1 lingura de otet balsamic
- 5 linguri de ulei de masline
- 2 pumni de baby spanac
- 50 g rodie
Mod de preparare:
Fierbe pastele al dente, in apa cu sare. Intre timp, prajeste nucile intr-o tigaie nonaderenta. Pune-le apoi in blender, impreuna cu usturoiul, branza, otetul si patru linguri de ulei si mixeaza totul pana formezi un sos gros.
Scurge pastele de apa, avand grija sa pastrezi o ceasca din zeama in care au fiert. Pune pastele intr-o tigaie, impreuna cu uleiul ramas si adauga sosul de nuci peste ele. Amesteca totul si mai adauga din zeama in care au fiert, daca ti se par prea uscate. Asezoneaza-le cu sare si piper. Cu un minut inainte de a stinge focul, adauga spanacul si rodia. Serveste-le cu nuci si parmezan proaspat ras pe deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Retete fara gluten pentru Craciun
-
Paste cu sparanghel si lamaie
-
Paste cu mazare
-
Consumul de gluten: benefic sau nociv
-
Boala celiaca si dieta fara gluten
-
Paste cu creveti, branza degresata si lamaie
-
Consumul de paste si mentinerea siluetei
-
Moduri istete prin care sa faceti preparatele de Paste mai sanatoase
-
Paste cu jambon si spanac
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare