Coronavirus Update

Paste cu sos de lamaie

Publicat la data de: 27 Mai 2010
Paste cu sos de lamaie

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 gr paste
  • 1/3 unt desarat
  • 500 g smantana
  • 1 lingurita rasa fin de coaja de lamaie
  • 3 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 3 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 1/4 parmezan ras
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare:

  1. Fierbeti pastele al dente intr-un vas cu apa cu sare (6-7 minute).
  2. Scurgeti pastele si puneti-le intr-un vas de yena sau intr-un vas in care sa puneti hartie de copt sa nu se lipeasca.
  3. Separat, intr-o cratita topiti untul, amestecati-l cu smantana, coaja si sucul de lamaie.
  4. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna sosul peste paste si se amesteca din nou. Vasul de yena se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 de minute.
  5. Se scot pastele si se presara peste ele parmezanul ras si patrunjelul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se servesc calde.
  6. Aceste paste pot fi garnitura ideala pentru peste sau pui.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate