Paste cu sos de lamaie
Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 gr paste
- 1/3 unt desarat
- 500 g smantana
- 1 lingurita rasa fin de coaja de lamaie
- 3 linguri de suc proaspat de lamaie
- 3 linguri de patrunjel proaspat tocat
- 1/4 parmezan ras
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
- Fierbeti pastele al dente intr-un vas cu apa cu sare (6-7 minute).
- Scurgeti pastele si puneti-le intr-un vas de yena sau intr-un vas in care sa puneti hartie de copt sa nu se lipeasca.
- Separat, intr-o cratita topiti untul, amestecati-l cu smantana, coaja si sucul de lamaie.
- Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna sosul peste paste si se amesteca din nou. Vasul de yena se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 de minute.
- Se scot pastele si se presara peste ele parmezanul ras si patrunjelul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se servesc calde.
- Aceste paste pot fi garnitura ideala pentru peste sau pui.
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare