Paste Primavera
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Pastele italienesti Primavera sunt o optiune delicioasa in meniul unui pacient bolnav de diabet de tip 1.
Ingrediente:
- 60 g nuci sau migdale
- 400 g broccoli, rupt in florete mici
- 400 g fasole boabe conservate
- 1 dovlecel taiat cubulete
- 4 rosii, taiate cubulete
- 1/4 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1/4 lingurita rozmarin
- 1/4 lingurita busuioc
- 400 g paste cu sau fara gluten (ravioli, tortellini, penne etc.)
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Fierbe pastele al dente in apa cu sare. Prajeste nucile sau migdalele cateva minute intr-o tigaie nonaderenta.
Caleste broccoliul, fasolea, dovlecelul, rosiile, intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper si lasa-le pe foc pana cand se inmoaie usor broccoliul. Arsezoneaza legumele cu restul de ierburi aromatice si mai lasa-le la calit inca doua minute.
Scurge pastele de zeama, pune-le intr-un bol si toarna legumele peste ele. Amesteca-le bine. Serveste pastele cu nuci sau migdale prajite si parmezan ras pe deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Cum sa va imbunatatiti sanatatea inimii cu alimente proaspete de primavara
- Dr. Vladislav Brasoveanu si Dr. Dragos Romanesc
- 10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet
- Dieta de vara a persoanelor cu diabet
- Sfaturi alimentare de sarbatori pentru diabetici
- Ovazul, beneficii si retete sanatoase
- Administrarea medicamentelor fara prescriptie medicala
- Cauzele vederii incetosate
- Alaptarea
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare