Paste mediteraneene
Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Informatii nutritionale/portie:
Calorii: 487
Colesterol: 6 mg
Carbohidrati: 73 g
Fibre: 3 g
Proteine: 16 g
Ingrediente:
- 500 gr spaghete, linguine sau fettuccine
- 1/4 ceasca ulei de masline
- 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
- 1/4 ceasca busuioc proaspat, maruntit
- 2 cepe rosii mari, tocate marunt
- sare
- piper
- 1/2 cana parmezan sau cascaval
Mod de pregatire:
- Intr-o oala mare cu apa cu sare se pun la fiert pastele timp de aproximativ 8-10 minute, in functie de grosimea si forma lor. Dupa ce se fierb, se lasa la scurs intr-o sita. Uleiul se incalzeste intr-o cratita, se adauga usturoiul si jumatate din cantitatea de busuioc, jumatate din cantitatea de rosii si piper si se calesc aproximativ 3 minute. Pastele se pun intr-un castron mare. Pese ele se toarna compozitia calita peste care se adauga, in castron, rosiile si busuiocul ramase. Se amesteca bine. Se va pune sare dupa gust.
- Deasupra se va pune parmezanul sau cascavalul ras.
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Paste fusilli cu pui
-
Paste cu mazare
-
Paste cu sparanghel si lamaie
-
Ce poti face cand lumina farurilor devine un pericol invizibil pentru ochii tai
-
Inovatie epigenetica pentru piele: lansarea unui serum revolutionar in Romania
-
Paste Primavera
-
Consumul de paste si mentinerea siluetei
-
Paste cu creveti, branza degresata si lamaie
-
Paste fara gluten cu sos de nuci
-
Paste cu jambon si spanac
-
Linguini (paste) cu scoici
-
Paste cu sos de lamaie
-
Pui italienesc (cacciatore) cu branza si paste
-
SPF 15, 30 sau 50: Cum sfatuiesc dermatologii sa-l folosesti
-
Moduri istete prin care sa faceti preparatele de Paste mai sanatoase
-
Paste linguini Carbonara