Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei

Actualizat la data de: 03 Iulie 2013

Generalitati

Sus
Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei

Alimentatia corecta influenteaza radical starea de sanatate a organismului si forma in care se afla acesta din punct de vedere estetic, motiv pentru care oamenii de stiinta si-au dedicat studiile de specialitate efectelor pe care alimentele le au asupra functionalitatii corpului.

Multe dintre rezultate au inclinat balanta catre anumite categorii de alimente care, odata introduse in retete sanatoase, contribuie major la detoxifierea organismului, mentinerea siluetei si prevenirea potentialelor boli.

Retetele sanatoase de mai jos sunt recomandate de specialisti reputati, pentru eliminarea kilogramelor in plus, eliminarea toxinelor din organism si protectia sanatatii pe termen lung.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Retetele de detoxifiere ale lui Joe Cross
  3. Suc de mere si ghimbir
  4. Suc de castraveti si mere
  5. Suc Gazpacho
  6. Suc verde cu citrice
  7. Suc de cartofi dulci cu sfecla
  8. Salata de avocado si varza Kale
  9. Cartofi prajiti din morcovi si cartofi dulci
  10. Supa de ghimbir si morcov crud
  11. Dovleac copt cu ciuperci si salvie
  12. Reteta sanatoasa de paste de la Dr. Oz
  13. Citeste pe aceeasi tema

Retetele de detoxifiere ale lui Joe Cross

Sus

Realizatorul de documentare si consilierul in nutritie Joe Cross si-a recapatat forma fizica perfecta si starea de sanatate, cu ajutorul unor retete de detoxifiere pe baza de sucuri proaspete din fructe si legume, baute timp de 60 de zile.

Inainte sa introduca in alimentatie retetele de detoxifiere, Joe Cross cantarea cu 45 de kilograme mai mult decat ar fi trebuit, lua medicamente prescrise de medic si suferea din pricina unei boli autoimune. Dupa schimbarea modului sau de viata, Joe Cross sustine ca a revenit la o greutate normala si independent de medicamente.

Ingredientele pentru sucurile naturale de detoxifiere se introduc in blender sau robotul de bucatarie pentru procesare.

Suc de mere si ghimbir

Sus

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 2 mere
  • 1 radacina ghimbir

Suc de castraveti si mere

Sus

Ingrediente:

  • 1 castravete
  • 4 tulpini de telina
  • 2 mere
  • 6-8 frunze de salata verde
  • 1/2 lamaie
  • 1 radacina ghimbir

Suc Gazpacho

Sus

Ingrediente:

  • 4 rosii-pruna
  • 1 castravete mare
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa rosie mica
  • patrunjel verde
  • 1 lamaie verde

Suc verde cu citrice

Sus

Ingrediente:

  • 6-8 frunze de salata verde
  • 8 frunze de petiol
  • 1 castravete
  • 6 clementine

Suc de cartofi dulci cu sfecla

Sus

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce mare
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 sfecle rosii mari
  • 2 mere golden bine coapte
  • 1 portocala (optional)

In afara de retetele sanatoase de sucuri pentru detoxifiere, Joe Cross recomanda si alte retete pline de ingrediente cu proprietati benefice organismului.

Salata de avocado si varza Kale

Sus

Ingrediente:

  • 250 de grame de varza Kale
  • 1 mana de varza rosie taiata fasii
  • 1 rosie maruntita
  • 1/2 avocado feliat
  • 1/2 cana de ulei de masline
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 lingura de busuioc uscat
  • 4 catei de usturoi taiati marunt
  • sare mare si piper dupa gust

Se amesteca toate ingredientele din prima parte a retetei si se prepara un sos din uleiul de masline, otetul balsamic, mierea, usturoiul, sarea mare si piperul, cu care se asezoneaza legumele.

Cartofi prajiti din morcovi si cartofi dulci

Sus

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci medii
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de chimen uscat
  • 1/4 lingurite piper
  • 1/2 lingurite sare mare

Preincalziti cuptorul si curatati cartofii si morcovii, apoi taiati legumele in bucati aproximativ egale. Treceti bucatile printr-un amestec preparat din ulei, chimen, piper si sare, apoi asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt. In aproximativ 30 de minute, pulpa va deveni moale, iar exteriorul va fi usor aramiu si crocant.

Supa de ghimbir si morcov crud

Sus

Ingrediente:

  • 3 cani de suc de morcov preparat la blender
  • 1 avocado copt
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura de ghimbir proaspat taiat marunt
  • 1/8 lingurita piper cayenne
  • 1/4 lingurita de sare mare
  • 1/2 cana de pulpa de cocos (optional)
  • 2 linguri de ulei de masline presat la rece
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat

Procesati sucul de morcovi, fructul de avocado, pulpa de cocos, mierea, ghimbirul, piperul cayenne si sarea in blender, pana obtineti o supa cremoasa. Asezonati preparatul cu ulei de masline si coriandru tocat.

Dovleac copt cu ciuperci si salvie

Sus

Ingrediente:

  • 1 dovleac mediu
  • 1 lingurita sare mare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 250 de grame de ciuperci maruntite
  • 1 ceapa mica taiata cubulete
  • 2 lingurite de salvie proaspata tocata
  • fulgi de ardei iute (optional)

Preincalziti cuptorul, curatati dovleacul si taiati-l pe jumatate, indepartandu-i semintele din centru. Ungeti cele doua jumatati de dovleac cu ulei de masline, apoi presarati sare si piper negru. Asezati dovleacul in tava, pe o hartie de copt, cu partile din mijloc orientate in jos. Lasati dovleacul la copt pana cand pulpa se inmoaie foarte bine, iar marginile devin aurii-maronii (aproximativ 25-35 de minute).

Scoateti dovleacul de la cuptor, intoarceti jumatatile in sus si lasati-le la racit. Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati ceapa si usturoiul. Puneti apoi ciupercile, salvia, sare si fulgii de ardei iute peste legumele deja sotate, lasand totul la inabusit circa 5 minute. Umpleti jumatatile de dovleac cu amestecul de ciuperci si introduceti preparatul la cuptor pentru inca 10 minute.

Reteta sanatoasa de paste de la Dr. Oz

Sus

Faimosul medic al Americii, Dr. Oz, recomanda pacientilor sai multe preparate sanatoase, inclusiv cu paste, care au o valoare nutritionala superioara si aduc numeroase beneficii sanatatii.

Paste integrale cu usturoi copt si sos de dovleac

  • 1 capatana de usturoi curatata si stropita cu ulei de masline
  • 1 dovlecel curatat de coaja si taiat in bucatele
  • 2 cani de supa de legume
  • 1 pachet de paste din faina integrala
  • 500 g de varza Kale taiata fin
  • 1 lingura de drojdie alimentara
  • 1/4 cana lapte de migdale
  • 1 praf de piper cayenne
  • sare dupa gust
  • 1/4 cana de busuoic proaspat maruntit

Coaceti usturoiul in folie de aluminiu la cuptor timp de 30 de minute. Intre timp, fierbeti intr-o oala dovleacul in supa de legume, circa 15-20 de minute, pana devine moale. Procesati la blender sau la robotul de bucatarie dovleacul fiert in supa si usturoiul copt. Introduceti in preparat drojdia, laptele de migdale, piperul cayenne si sarea. Fierbeti separat pastele integrale in apa si sare, al dente. Introduceti apoi varza Kale in oala pastelor si lasati-o sa devina frageda prin fierbere

La final, amestecati pastele cu sosul obtinut din dovleac si presarati deasupra busuiocul proaspat.


Medici specialisti Diete-Nutritie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate