Friptura de pui pe gratar cu lamaie

Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: redusa
Friptura de pui pe gratar cu lamaie este o reteta care poate fi introdusa in meniul zilnic al persoanelor care sufera de insuficienta renala si ale afectiuni ale rinichilor, datorita continutului redus de sodiu.
Ingrediente:
- 1300 grame carne de pui (la alegere)
- 120 ml suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita piper negru
- 5 grame cimbru uscat
- 1 ceapa mica, data pe razatoare
- 2 catei de usturoi pisati
Mod de preparare:
Amestecati sucul de lamaie, piperul si cimbrul intr-un bol, apoi adaugati ceapa rasa si usturoiul. Frecati bine sosul cu o lingura din lemn, acoperiti bolul cu o folie si introduceti-l la frigider minimum 30 de minute.
Spalati bine carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite. Coaceti-o intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament timp de 30-35 de minute, la o temperatura de circa 175 de grade Celsius. Scoateti tava de la cuptor, turnati peste sosul preparat initial si acoperiti tava cu folie de aluminiu. Continuati coacerea inca 40 de minute, la foc potrivit.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Piept de pui cu lamaie si ceapa
-
6 retete potrivite pentru un gratar sau picnic in aer liber
-
Paste fusilli cu pui
-
Ingrijirea unghiilor dupa tratamentul antifungic: Pasii esentiali pentru o r ...
-
Colagenul si Sanatatea oaselor: Prevenirea Osteoporozei
-
Pilaf cu pui
-
Cuscus cu pui si dovlecel
-
Pui cu lamaie si salvie