Coronavirus Update

Friptura de pui pe gratar cu lamaie

Actualizat la data de: 23 Ianuarie 2015
Friptura de pui pe gratar cu lamaie

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: redusa

Friptura de pui pe gratar cu lamaie este o reteta care poate fi introdusa in meniul zilnic al persoanelor care sufera de insuficienta renala si ale afectiuni ale rinichilor, datorita continutului redus de sodiu.

Ingrediente:

  • 1300 grame carne de pui (la alegere)
  • 120 ml suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita piper negru
  • 5 grame cimbru uscat
  • 1 ceapa mica, data pe razatoare
  • 2 catei de usturoi pisati

Mod de preparare:

Amestecati sucul de lamaie, piperul si cimbrul intr-un bol, apoi adaugati ceapa rasa si usturoiul. Frecati bine sosul cu o lingura din lemn, acoperiti bolul cu o folie si introduceti-l la frigider minimum 30 de minute.

Spalati bine carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite. Coaceti-o intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament timp de 30-35 de minute, la o temperatura de circa 175 de grade Celsius. Scoateti tava de la cuptor, turnati peste sosul preparat initial si acoperiti tava cu folie de aluminiu. Continuati coacerea inca 40 de minute, la foc potrivit.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate