Clickmed
programare rapida la medic

Pui cu ananas

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Pui cu ananas

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • un pui intreg intre 1 si 2 kg, curatat de piele
  • 400 ml conserva bucati ananas (fara lichidul din conserva)
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 190C. Se pune puiul intr-un vas de yena (sau alt vas cu marginile putin mai inalte). Se unge puiul cu ulei si in interior si pe exterior. Cantitatea de ananas se imparte astfel: jumatate se pune in vas, peste pui, iar cealalta jumatate se introduce in interiorul puiului. Intr-un castron mic se amesteca rozmarinul, boiaua iute, sarea, piperul si ghimbirul. Se presara amestecul peste pui.
Se acopera cu un capac, se introduce in cuptor, la foc potrivit pana se coace in interior.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate