Pui la cuptor cu nuci si rozmarin
Actualizat la data de: 18 Noiembrie 2014
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: medie
Carnea slaba, precum cea de pui, este recomandata pentru consum in cazul ulcerului, insa preparata cat mai dietetic, niciodata prin prajire.
Aceasta reteta presupune prepararea puiului la cuptor, cu ingrediente aromate, care ii confera un gust special.
Ingrediente
- 85 ml lapte batut degresat (sau cu continut redus de grasime)
- 1 lingura de mustar Dijon
- 200 g carne de pui, taiata in bucati potrivite (ca pentru snitel)
- 70 g pesmet
- 70 g de nuci maruntite
- 2 linguri de branza degresata rasa
- 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat fin
- un praf de sare
- 1 praf de piper
- 2 lingurite ulei de masline
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.
- Amestecati laptele batut cu mustarul intr-un bol mic si treceti carnea de pui prin aceasta compozitie.
- Separat, puneti o tigaie mica pe foc si incalziti pesmetul, pana devine auriu.
- Amestecati pesmetul incalzit cu nucile, branza, rozmarinul, sarea si piperul.
- Scoateti carnea din compozitia cu laptele batut si treceti-i prin amestecul cu pesmet, pana cand este acoperita complet.
- Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, ungeti suprafata cu uleiul de masline si transferati carnea in tava.
- Coaceti friptura timp de 13 minute sau pana cand puiul este bine patruns.
- Puteti garnisi preparatul cu frunze de rozmarin, pentru o prezentare excelenta.
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Retete cu carne .
Toma Teodor
Centrul Medical Andodent - Ploiesti Ulierului - Ploiesti
Dr. Dugacicu Nicolae
Hyperclinica MedLife Genesys Titulescu - Arad
Dr. Dijmarescu Codruta
Clinica Medikali - Bucuresti
Dr. Diana Lupu
SuperDiet - Bucuresti
Dr. Mohor Cosmin Ioan
Clinica Polisano Izvorului - Sibiu
Dr. Cojocaru Madalina
Smart Nutrition - Bucuresti
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Pui cu ananas
-
Pui la cuptor cu migdale
-
Pui cu sos dulce, la cuptor
-
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Pui frantuzesc cu sos de ciuperci
-
Cuscus cu pui si dovlecel
-
Orez fiert cu broccoli si pui


Pui cu ananas
Pui la cuptor cu migdale
Pui cu sos dulce, la cuptor
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Pui frantuzesc cu sos de ciuperci
Cuscus cu pui si dovlecel
Orez fiert cu broccoli si pui
Pui cu nuci caju
Pilaf cu pui
Pui cu sos
Papricas de pui la cuptor
Salata de pui cu mere si nuci
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
Piept de pui cu ananas
Paste fusilli cu pui