Papricas de pui la cuptor
Actualizat la data de: 11 Decembrie 2014

Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: medie
Carnea de orice fel poate fi consumata in siguranta de pacientii diagnosticati cu ciroza hepatica, alaturi de legume gatite intr-un mod cat mai dietetic.
Papricasul de pui este un preparat recomandat in controlul afectiunilor hepatice.
Ingrediente
- 1 pui intreg, taiat bucati
- 1 ceapa medie, taiata felii julien
- 2 catei de usturoi pisati
- 20 de ciuperci proaspete, taiate felii
- 2 linguri de ulei de masline
- 250 m smantana de gatit
- 2 linguri de boia dulce
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Intr-o oala medie, pusa la foc mic, incalziti uleiul de masline.
- Sotati ceapa si usturoiul 1-2 minute, apoi adaugati ciupercile si amestecati bine ingredientele, lasandu-le la fiert 3-5 minute, in lichidul scurs din ciuperci.
- Luati sosul de pe foc, adaugati smantana si boiaua de ardei si amestecati bine.
- Separat, indepartati pielea de pe bucatile de pui si asezati-le intr-o tava de copt.
- Turnati deasupra sosul preparat anterior si lasati totul la copt timp de o ora, pana cand puiul este bine gatit.
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programeaza-te rapid la Retete cu carne
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare