Coronavirus Update

Placinta de pui, cartofi si praz

Actualizat la data de: 09 Februarie 2015
Placinta de pui, cartofi si praz

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Placinta cu pui, cartofi si praz, preparata dietetic, este un fel de mancare usor de tolerat in dislipidemie. In plus, furnizeaza proteine si fibre din plin, nutrienti de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametri optimi.

Ingrediente:

  • 230 grame cartof rosu, taiat cuburi
  • 150 grame morcov taiat fin
  • 6 pulpe de pui dezosate si fara piele, taiate bucati potrivite
  • 3 linguri si jumatate faina alba
  • 2 tije de praz, taiate rondele
  • 1 jumatate de lingurita sare
  • 1 sfert de lingurita piper negru
  • 500 ml supa limpede de pui fara sare
  • 1 jumatate de pachet aluat de placinta
  • 1 lingura de lapte degresat
  • 1 albus de ou mare

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius. Sotati intr-o tigaie morcovul si cartofii, in putin ulei de masline, timp de 3 minute. Adaugati carnea si amestecati ingredientele timpde 5 minute, pana cand bucatile de pulpa se patrund bine. Incorporati faina si urmatoarele trei ingrediente (pana la piper) si mai sotati totul inca un minut.

Turnati treptat supa limpede in tigaie, amestecand bine, pana da in clocot. Transferati compozitia intr-o tava de copt si asezati deasupra aluatul de placinta, impingandu-i marginile in interior. Amestecati laptele cu albusul de ou si glazurati placinta, apoi intepati aluatul din loc in loc cu o scobitoare. Coaceti preparatul timp de 30 de minute.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate