Coronavirus Update

Praz in stil grecesc

Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2014
Praz in stil grecesc

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 12 bucati mici praz
  • 1 cutie pasta de rosii
  • 15 cl vin alb
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru
  • frunze de dafin
  • ulei de masline
  • capere
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare:

  1. Se curata partea alba de la praz si se leaga cele 12 bucati intr-un buchet. Se pune prazul la fiert.
  2. Se prepara sosusl. Se goleste cutia cu pasta de rosii intr-o oala; se adauga vinul rosu, sare, piper, dafin, cimbru, capere si o lingura ulei de masline. Se lasa la foc mic timp de 5 minute.
  3. Se scoate prazul de la fiert, se stoarce bine de apa, se desface din legatura si se aseaza in tava. Se adauga cimbrul, frunzele de dafin si se imbraca prazul in sos.
  4. Se introduceti tava in cuptorul pre-incalzit, la foc mic, timp de 30 de min.
  5. Inainte de servire, se adauga suc de lamaie.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate