Clickmed
programare rapida la medic

Pui cu sos dulce, la cuptor

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Pui cu sos dulce, la cuptor

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1,5 kg de pui taiat in bucati
  • 1 1/2 lingura de faina
  • 3 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 70 g ulei de masline extravirgin
  • 1/2 ceasca vin alb
  • 1/2 ceasca de suc de portocale proaspat stors

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la foc mediu 180-200 grade C. Se tapeteaza bucatile de pui cu faina sare si piper. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se prajeste pe toate partile, timp de 2-3 minute.
  2. Puneti puiul rumenit intr-un vas termorezistent si luati tigaia de pe foc.
  3. Se adauga vinul si sucul de portocale in tigaia inca fierbinte, se amesteca cu restul de ulei. Se toarna sosul rezultat peste pui.
  4. Se introduce vasul termorezistent in cuptor si se mai lasa cam 90 de minute, turnand din cand in cand sosul din vas peste pui.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate