Pui cu sos dulce, la cuptor
Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014

Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 1,5 kg de pui taiat in bucati
- 1 1/2 lingura de faina
- 3 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper
- 70 g ulei de masline extravirgin
- 1/2 ceasca vin alb
- 1/2 ceasca de suc de portocale proaspat stors
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la foc mediu 180-200 grade C. Se tapeteaza bucatile de pui cu faina sare si piper. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se prajeste pe toate partile, timp de 2-3 minute.
- Puneti puiul rumenit intr-un vas termorezistent si luati tigaia de pe foc.
- Se adauga vinul si sucul de portocale in tigaia inca fierbinte, se amesteca cu restul de ulei. Se toarna sosul rezultat peste pui.
- Se introduce vasul termorezistent in cuptor si se mai lasa cam 90 de minute, turnand din cand in cand sosul din vas peste pui.
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Pui cu sos
-
Pui cu ciuperci si sos alb
-
Salata cu pui, masline si portocale
-
Ciuperca unghiei: Cum iti dai seama ca e timpul sa mergi la medic
-
Inovatie epigenetica pentru piele: lansarea unui serum revolutionar in Romania
-
Pui frantuzesc cu sos de ciuperci
-
Pui cu sos de papaya
-
File de pastrav cu sos de portocale