Pui cu sos dulce, la cuptor
Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 1,5 kg de pui taiat in bucati
- 1 1/2 lingura de faina
- 3 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper
- 70 g ulei de masline extravirgin
- 1/2 ceasca vin alb
- 1/2 ceasca de suc de portocale proaspat stors
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la foc mediu 180-200 grade C. Se tapeteaza bucatile de pui cu faina sare si piper. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se prajeste pe toate partile, timp de 2-3 minute.
- Puneti puiul rumenit intr-un vas termorezistent si luati tigaia de pe foc.
- Se adauga vinul si sucul de portocale in tigaia inca fierbinte, se amesteca cu restul de ulei. Se toarna sosul rezultat peste pui.
- Se introduce vasul termorezistent in cuptor si se mai lasa cam 90 de minute, turnand din cand in cand sosul din vas peste pui.
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate
- Bolile cardiovasculare, cauze si factori de risc
- Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje
- Porumbul dulce: alimentul-minune cu multiple beneficii
- Adevarul despre consumul de bauturi dulci si riscul de cancer
- Nostalgia: dulcea reamintire
- Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
- Cum abordezi problema greutatii puiului tau
- Este sau nu periculos cuptorul cu microunde?
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare