Cotlet de porc la cuptor
Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014
Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 6 cotlete porc de 1 cm grosime
- 1 tulpini de telina taiate
- 1 1/2 ceasca de orez nefiert cu bob lung
- 1 ceapa medie taiata solzi
- 3 cani apa
- 4 lingurite de bulion
- 1/2 lingurita sare
- 1 ardei gras de dimensiune medie portionat in 6 inele
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-o tigaie se prajeste cotletul la foc mediu in ulei, la foc mediu, pana se rumeneste. Cotletele se scot si se pun intr-o cratita sau vas termorezistent.
- Se amesteca orezul si telina, ceapa peste orez. Se pune apa peste ele.
- Se lasa cam 3 minute dupa ce apa ajunge la punctul de fierbere.
- Se adauga restul ingredientelor cu exceptia piperului verde si se mai lasa 2 minute la fiert, amestecand incontinuu. Apoi, compozitia se toarna peste cotletul de porc.
- Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, timp de 60-70 de minute sau pana cand orezul este fiert si cotletul de porc este gatit (poate fi patruns cu usurinta cu furculita).
- Indepartati folia si puneti piperul gras si inelele de ardei deasupra, lasati tava sau vasul la copt inca 10-15 minute sau pana cand ardeiul gras este copt.
Va dorim pofta buna!
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Retete cu carne .
Dr. Gociman Anca
Pro Life Clinics - Iasi
Dr. Constantinescu Carmen
Clinica Medikali - Bucuresti
Dr. Remizowschi Dafina Lena Cristiana
CM Polimed-Gaesti - Gaesti
Dr. Nedelcu Delia
Memormed - Cotroceni - Bucuresti
Dr. Draghici Olga
Hyperclinica MedLife Constanta - Constanta
Dr. Vrabie Raluca
Clinica Medikali - Bucuresti
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Carnea de porc: beneficii si riscuri
-
Medalion de porc
-
Friptura de porc cu mere glazurate
-
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Beneficii si efecte adverse ale carnii de porc
-
Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc
-
Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate
-
Alimentele care ingrasa pe timpul verii
-
Pesta porcina africana se transmite la om?
-
Budinca de orez cu pere si scortisoara
-
Orez brun cu carne de curcan
-
Somon pe gratar cu garnitura de orez brun
-
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
-
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
-
Orez fiert cu broccoli si pui


Carnea de porc: beneficii si riscuri
Medalion de porc
Friptura de porc cu mere glazurate
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Beneficii si efecte adverse ale carnii de porc
Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc
Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate
Alimentele care ingrasa pe timpul verii
Pesta porcina africana se transmite la om?
Budinca de orez cu pere si scortisoara
Orez brun cu carne de curcan
Somon pe gratar cu garnitura de orez brun
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem
Orez fiert cu broccoli si pui