Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cotlet de porc la cuptor

Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014
Cotlet de porc la cuptor

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 6 cotlete porc de 1 cm grosime
  • 1 tulpini de telina taiate
  • 1 1/2 ceasca de orez nefiert cu bob lung
  • 1 ceapa medie taiata solzi
  • 3 cani apa
  • 4 lingurite de bulion
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ardei gras de dimensiune medie portionat in 6 inele
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-o tigaie se prajeste cotletul la foc mediu in ulei, la foc mediu, pana se rumeneste. Cotletele se scot si se pun intr-o cratita sau vas termorezistent.
  2. Se amesteca orezul si telina, ceapa peste orez. Se pune apa peste ele.
  3. Se lasa cam 3 minute dupa ce apa ajunge la punctul de fierbere.
  4. Se adauga restul ingredientelor cu exceptia piperului verde si se mai lasa 2 minute la fiert, amestecand incontinuu. Apoi, compozitia se toarna peste cotletul de porc.
  5. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, timp de 60-70 de minute sau pana cand orezul este fiert si cotletul de porc este gatit (poate fi patruns cu usurinta cu furculita).
  6. Indepartati folia si puneti piperul gras si inelele de ardei deasupra, lasati tava sau vasul la copt inca 10-15 minute sau pana cand ardeiul gras este copt.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate