Pui la cuptor cu nuci si rozmarin

Carnea slaba, precum cea de pui, este recomandata pentru consum in cazul ulcerului, insa preparata cat mai dietetic, niciodata prin prajire.

Aceasta reteta presupune prepararea puiului la cuptor, cu ingrediente aromate, care ii confera un gust special.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Amestecati laptele batut cu mustarul intr-un bol mic si treceti carnea de pui prin aceasta compozitie.
  3. Separat, puneti o tigaie mica pe foc si incalziti pesmetul, pana devine auriu.
  4. Amestecati pesmetul incalzit cu nucile, branza, rozmarinul, sarea si piperul.
  5. Scoateti carnea din compozitia cu laptele batut si treceti-i prin amestecul cu pesmet, pana cand este acoperita complet.
  6. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, ungeti suprafata cu uleiul de masline si transferati carnea in tava.
  7. Coaceti friptura timp de 13 minute sau pana cand puiul este bine patruns.
  8. Puteti garnisi preparatul cu frunze de rozmarin, pentru o prezentare excelenta.