Pui cu lamaie, oregano si chimen
Actualizat la data de: 10 Octombrie 2014
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: medie
Cele mai bune alegeri alimentare pentru pacientii diagnosticati cu pancreatita sunt fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, lactatele degresate si carnea slaba. Toate tipurile de grasimi trebuie sa fie consumate in cantitati controlate, cat mai mici.
Ingrediente
- 4 bucati de piept de pui dezosat
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita chimen
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- coaja si zeama de la o lamaie verde
- coaja si zeama de la o portocala
- 1 lingurita de sare mare
- 1 jumatate de lingurita piper negru
Mod de preparare
- Puneti puiul, chimenul, oregano-ul, usturoiul, coaja si zeama de lime si portocala intr-un bol mare si amestecati bine.
- Acoperiti cu o folie si lasati carnea la macerat jumatate de ora.
- Scurgeti zeama rezultata si asezonati carnea cu sare si piper.
- Puneti o tigaie de teflon la foc mediu si, dupa ce se incinge, adaugati puiul.
- Gatiti carnea bine, pana devine maronie si bine patrunsa.
- Transferati friptura pe farfurii si serviti-o alaturi de o salata de cruditati fara ulei in compozitie.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Detoxifiere naturala de primavara
- RMN Spectroscopie Cerebrala
- Alimentatia corecta pe timp de iarna
- Remedii naturiste pentru congestia sinusurilor si sinuzita cronica
- Dieta de 1200 de calorii
- 28 de alimente supernutritive
- Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete!
- Poftele alimentare si nevoile organismului
- Dieta recomandata in cazul afectiunilor renale
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare