Pui cu lamaie si salvie
Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2014

Timp de preparare: 45-60 minute
Dificultate: medie
In insuficienta cardiaca, consumul de carne trebuie sa fie limitat la o cantitate de maximum 120-140 grame in fiecare zi.
Puiul este o optiune buna, cata vreme este preparat corespunzator (fara sa fie prajit sau asezonat cu multa sare). Pentru aromatizare, lamaia este ingredientul perfect.
Ingrediente
- 4 piepti de pui fara piele si oase
- 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 2 lingurite de miere
- 1 jumatate de lingurita salvie uscata
- 1 sfert de lingurita mustar uscat
- 1 sfert de lingurita cimbru
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Spalati bine puiul si asezati-l intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament.
- Amestecati zeama de lamaie, mierea, salvia, mustarul uscat si cimbrul intr-un bol, apoi turnati jumatate din aceasta compozitie peste carnea de pui.
- Coaceti friptura timp de 20 de minute, apoi intoarceti carnea pe partea cealalta si acoperiti-o cu restul de sos.
- Lasati totul la copt inca 15 minute.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Programeaza-te rapid la Retete cu carne
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Tipuri de diete si regimuri alimentare
Articole recomandate
-
Piept de pui cu lamaie si ceapa
-
Friptura de pui pe gratar cu lamaie
-
Cuscus cu pui si dovlecel
-
Controlul electrolitilor & consultanta pentru apa potabila in München – a ...
-
Cat de sigure sunt, de fapt, investigatiile imagistice? Iata ce ne spune Dr. ...
-
Orez fiert cu broccoli si pui
-
Pui cu lamaie, oregano si chimen
-
Prajitura cu lamaie