In insuficienta cardiaca, consumul de carne trebuie sa fie limitat la o cantitate de maximum 120-140 grame in fiecare zi.
Puiul este o optiune buna, cata vreme este preparat corespunzator (fara sa fie prajit sau asezonat cu multa sare). Pentru aromatizare, lamaia este ingredientul perfect.
Ingrediente
4 piepti de pui fara piele si oase
2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
2 lingurite de miere
1 jumatate de lingurita salvie uscata
1 sfert de lingurita mustar uscat
1 sfert de lingurita cimbru
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spalati bine puiul si asezati-l intr-o tava de copt tapetata cu hartie de pergament.
Amestecati zeama de lamaie, mierea, salvia, mustarul uscat si cimbrul intr-un bol, apoi turnati jumatate din aceasta compozitie peste carnea de pui.
Coaceti friptura timp de 20 de minute, apoi intoarceti carnea pe partea cealalta si acoperiti-o cu restul de sos.