Coronavirus Update

Piept de pui cu lamaie si ceapa

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Piept de pui cu lamaie si ceapa

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • sare
  • suc de lamaie
  • 8 bucati medii de piept de pui dezosat
  • 1 lingura de coriandru
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingura de usturoi zdrobit
  • 1 lingurita de ardei rosu
  • 100 g iaurt simplu
  • 2 legaturi de ridichii rase
  • ghimbir
  • 15 bucati de ceapa verde spalata, taiata in jumatati
  • 4 lamai taiate in sferturi

Mod de preparare:

  1. Se presara o cantitate mica de sare si suc de lamaie peste pui si se lasa temperatura camerei timp de 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 350 C si se introduce, intr-o cratita tapetata cu foaie de copt, coriandrul si chimenul pentru 5 minute. Apoi se lasa condimentele sa se raceasca si se pisaza. Se amesteca chimenul, coriandrul cu ghimbirul, usturoiul, ardeiul rosu si iaurtul. In acest amestec se lasa puiul la marinat, la frigider, timp de 24 de ore.
  2. Se frig pe gratar sau se prajesc, bucatile de pui bine imbibate in sosul in care au fost marinate, cam 10 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc.
  3. Pe un platou se pun bucatile de ridiche taiate julien, deasupra se pune puiul si ceapa. Puneti in fiecare portie cate patru bucati de ceapa si doua de lamaie.

Va dorim pofta buna!

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate