Clickmed
programare rapida la medic

Cartofi dulci cu aroma de portocale

Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014
Cartofi dulci cu aroma de portocale

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 6 mere decojite si feliate
  • 6 cartofi dulci decojiti si taiati in felii
  • 1 cana suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de portocale
  • 1 lingurita de scortiosara
  • 1 cana de fulgi de porumb macinat sau pesmet

Mod de preparare:

  1. Se unge un vas termorezistent cu ulei sau se pune pe fundul lui o hartie de copt. Se pun alternativ straturi de cartofi dulci si mere. Se toarna sucul de portocale si coaja peste amestec. Se presara si scortisoara.
  2. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C, si se introduce, timp de 40 de minute, vasul la cuptor. Se acopera cu o folie.
  3. Dupa 40 de minute se indeparteaza folia si se adauga fulgii pisati sau pesmetul.
  4. Se mai lasa la cuptor inca 15-20 de minute, pana se rumeneste compozitia.

    Va dorim pofta buna!

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate