Clatite de cartofi cu parmezan

Cu numai 4 miligrame de colesterol, acest preparat este recomandat in dieta persoanelor care sufera de dislipidemie.

Uleiul de masline, in cantitati mici, poate fi consumat in aceasta afectiune, intrucat este bogat in grasimi mononesaturate.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecati intr-un bol piureul de cartofi (preparat cu putina sare si maximum o lingura de lapte degresat), albusul de ou si doua linguri de pesmet.
  2. Separat, amestecati restul pesmetului cu branza parmezan pe o farfurie intinsa.
  3. Impartiti aluatul din cartofi in 8 parti egale, apoi modelati in palme clatitele rotunde si treceti-le prin amestecul de pesmet cu parmezan.
  4. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si prajiti clatitele pe fiecare parte, pana devin aurii sau maronii (dupa preferinte).
  5. Consumati-le alaturi de smantana degresata sau iaurt cu continut redus de grasime.